Havkajakkpadling

Havkajakken er svært anvendelig. Den har vanntette skott, sikkerhetsliner, ror, senkekjøl og den er stødig og trygg. Havkajakken er romslig og langt mer stødig enn mange tror og egner seg derfor for de aller fleste.
Havkajakken er i sitt rette element i bølger og ruskevær, men passer like godt til koseturer i fint vær, på langturer med mye oppakning eller på kortere treningsturer.
Å padle havkajakk/skjærgårdskajakk handler først og fremst om å nyte naturopplevelser til vanns, gjerne året rundt.

En godværsdag i kajakk er god medisin for kropp og sjel, mens lek og moro i blant brått og skjær er mer utfordrende og krever noe mer. En havkajakk er konstruert for å transportere mange kilo med utstyr, så hvorfor ikke pakke teltutstyret å dra på overnattingstur?
Vinteren er en fantastisk tid på året. Vannet er klart, det er ikke så «folksomt» på sjøen. Vinterpadling er ikke så kalt som mange tror, det gjelder bare å kle seg riktig. Den vanligste bekledning er tørrdrakt, gjerne med litt ull under.
Husk alltid redningsvest og sikkerhetsutstyr!
Ta kontakt med Søgne Kajakklubb, og du vil få en innføring i padling, vi har stort fokus på trygghet og sikkerhet.